Наши Партнери

Elko Elektrokovina, производство на електрични мотори, пумпи и леење Марибор, д.о.о. дома и во светот познато име на производителот на асинхрони електромотори и пумпи за вода. Компанијата продолжува да педесетгодишната традиција во развој, производство и продажба на екстремно висок квалитет на рака-раната електрични мотори и пумпи за вода за пиење и нечиста вода пумпи за фекалии, rinežev, важен дел од производството е исто така кастинг активност со механички третман на различни одлеаноци од легури на алуминиум и бакар. Седиштето на компанијата во Трст патот 23 во Марибор, каде што околу 35.000 м2 производна активност се врши со сите придружник функции. Оваа локација е, исто така, на услугата и мало продавница, која е порибено со резервни делови, како и со поголем избор на поединечни видови на мотори и пумпи.

На особено не паметен ден во Велика Британија и додека патуваат , и донесување на Шефилд Градското собрание кој го поддржува статуа на Вулкан , младиот и надежен претприемач , Гери Квин, имаше блесок на инспирација што ќе го промени неговиот живот. А Универзитетот додипломски и веќе се вработени во запечатување индустрија тој таму и тогаш одлучи да воспостави своја компанија и да се развијат производи компатибилен за ниша на пазарот на Слободен пролет Механички заптивки . На останатите, како што велат, е историја со создавањето во 1986 година на Вулкан Инжинерство Ограничена . Од многу раните денови , компанијата се разликува од другите снабдувачи со развивање на "целото" пакет од првичните производ концепт и дизајн на вкупно во куќата на производството за чување и дистрибуција, сите само управувани и контролирани и ние продолжуваме на овој начин денес, но сега многу многу автоматизиран и електронски.

За речиси 40 години Pedrollo групата била расте во целиот свет и продолжува да се дизајнира и изгради пумпи кои им помагаат носат вода каде што е најпотребно. Каде што водата се разлева натаму, боја се враќа на сцена и надеж извира одново. Со секој и повеќето исушената земји се опорави енергија. На ист начин, Pedrollo верува дека да вроди со плод, солидарност е обврска што мора да се одгледува секој ден. Денес, повеќе од било кога компаниите треба да имаат социјална цел, да го чувствува одговорност за правење на нивниот дел да го промени светот, да им помогне на луѓето и нивните земји расте.

Italtecnica е производство и дизајнирање на механички прекинувачи на притисок и електронски уреди за електрични пумпи од 1982 година. За 25 години дал на пазарот со широк избор на иновативни производи. На почетокот на производството на вода под притисок прекинувачи подоцна беше проширен за да вклучи прекинувачи на притисок за греење и компресори за воздух. Потоа, благодарение на искуството стекнато во-fi едно време на електрична пумпа додатоци, Italtecnica фокусираше својата технолошки истражувања за електронски проток прекинувачи, креирање и лансирање FLUOMAC и BRIO2000. Во 2006 година, искористувајќи know-how тоа имаше стекнато, компанијата развива и на пазарот на инверторот SIRIO и започна континуирано расте семејството на променлива брзина возачи.

Во 1974 година. ИНГ Ото Staudacher и Инж. Герхард Стокер заеднички одлучија да ја конституираат цврста STASTO. Соби на првиот фирмата беа лоцирани во старата зграда во Gabelsbergerstraße Инсбрук во Австрија. - Компанијата се занимаваа со електромагнетниот вентили и пневматски вентили .. Двете Staudacher и Стокер имаат заеднички улогата на водење на компанијата и neizmenično недела помеѓу Заводот и надворешни работи. По неколку месеци на работа, овој амбициозен тим е зајакната со доведување на нивниот прв вработен. STASTO има постигнато годишен обрт во 1975 година на 0.210.000 €. (ATS 3 Мио.).

First4seals plc потекнува од 1989 година, кои работат во почетокот како Гарет Течни Инжинерство (gle) и подоцна со Стерлинг Механички заптивки. Денес, тоа е 21 век печат снабдувач, кој обезбедува прифатлива, квалитетни производи и одлична стандард на услуги на клиентите. Таа е посветена на нудат производи за заштита на животната средина преку намалување на загадувањето и емисиите од ротирачкото опрема. Pроизвод придонес На компанијата обемна gle механичка заптивка спектар се состои од еднокреветни и двокреветни кертриџ печати, како и компонента фоки, со цел да се запечати на некои од најсложените апликации во индустријата. F4S стационарни печат спектар на е воведен во јануари 2006 година за дополнување на постоечките ротациони кертриџ печати.